Hvordan ville andre mene at dem der er ramt af mentale lidelser eller en sygdom i hjernen har det?


Som du kan se neden under mener mange at, de har det både dårligt og godt mentalt og dårligt mentalt men så er der også de overraskende svar rigtig dårligt mentalt, skidt mentalt og okay mentalt disse overrasker mig fordi jeg troede at skidt mentalt ville have lidt mere sandsynligt at folk ville svare fordi, mange af dem man snakker med når det er 1 til 1 de siger jamen du har det da godt mentalt, og alt muligt men det er fordi det er 1 til 1 og de kigger dig i øjne, de ville ikke gøre dig ked af det men at folk siger at de har det okay har nok ikke prøvet at være sammen med en eller været nær en, som har en sygdom mange af dem har det faktisk ikke særlig godt men den der overraskede mest var rigtig dårligt, det er klart folk som enten har en sygdom selv eller er en meget nær der har en sygdom, og dette er ret interessant fordi det er folk som godt tør stå op frem for alle og sige at de har en sygdom og at de ikke har det så godt, eller at de godt tør sige at de har en sygdom og at folk ikke skal føle sig kede af det fordi de har den sygdom, og at de bare er nogle helt almene mennesker med vanskeligheder .
Folk der har være enten indlagt eller har en mental lidelse har det faktisk ikke så godt, mange af dem har det enten meget dårligt eller rigtig dårligt fordi, når du ligger på et hospital med mange andre og skal til rigtig mange testes efter du har være indlagt, så kan det være der kommer dårlige minder ind med for eksempel, at der er en nær dig som har haft kraft eller en anden dødelig sygdom.

 


Hvordan rykker man sine personlige grænser når man har en hjerne sygdom?


Der er mange måde at rykke sine personlige grænser på man kan for eksempel snakke åbent om det, det kan hjælpe meget da du får snakket om det får hjælp og oftest kommer til en psykolog eller psykiater, som man så kan snakke med. Det kan hjælpe rigtig meget, men ofte er det ikke helt nok, derfor kan det være der skal tages andre metoder i brug såsom vejleder. Det er noget man kan søge når man har problemer og de kan hjælpe med mange ting lige fra skolehjælp til mentalt. For eksempel hvis du stadig går i skole så kan du få en vejleder til at hjælpe dig med hvordan du skal bruge din tid, og hvordan du skal planlægge din dag. Det kan hjælpe rigtig meget fordi så skal du ikke tænke på det og så kan du fokusere mere på, at komme ud med de følelser du har og hvordan du syntes det er, eller hvordan du ville behandles, men det kan også hjælpe mentalt hvis du har problemer med at planlægge, orientere, huske eller snakke med andre. Så kan det også hjælpe også selv om du er voksen, og det kan hjælpe personen der har en rigtig meget fordi det ville lette noget af trykket på deres skuldre i stedet for at de skal stresse.Hvorfor ser folk ned på andre med sygdomme og mentale problemer?


Jo altså folk ser ned på dem på forskellige måder, for eksempel så er der nogle der bare sige at man ikke er syg, og det er i sig selv nok til at folk lukker sig inde i sig selv, men det er være ude på arbejdsmarkedet hvis du nu for eksempel har søg et job med 10 andre og der er 9 pladser, så ville alle 9 blive taget men du ville ikke være den der ville blive valgt i 6 ud af 10 tilfælde fordi, folk tro at bare fordi du enten har en sygdom eller en mental lidelse at man så kan man ikke arbejde 100% af tiden, og jo det kan man det eneste er at de skal give dig en chance, fordi hvis du får chancen så ville du altid kæmpe for at beholde dit job. Hvis det er det du rigtig gerne ville lave og det er der mange ledere der ikke forstår, at også selv om du har en sygdom eller andet så kan du stadig godt i nogle tilfælde arbejde lige som alle andre jeg hørte på et tidspunkt en sige. ”Who works the best way the lazy people or the people who try all the time, well the lazy people of course Be cause the lazy people find the easy way.” Og dette viser at også selv om man har en sygdom eller mental lidelse så kan man altså godt lave noget, også selv om det eller hvis man bare er doven fordi man finder bare den lette måde at gøre ting på.

Copyright © Alexander Holm Hansen 9.A Stubbekøbing skole 2020