Konklusion


Jeg citere ”jeg har valgt at skrive om mentale lidelser og sygdomme. Jeg ville fokusere på deres rolle i samfundet, hver anden familie i DK på et eller andet tidspunkt i livet stifter bekendtskab med det psykiatriske system. Jeg ville undersøge hvem det rammer? Hvad betyder det for dem? Hvordan det opstår? og hvad betyder det for deres hverdag? Og hvad man kan gøre for at ”kurere” dem?”


Det rammer for det meste folk som har en sygdom, og så kan det ende med at de kommer på psykiatrisk afdeling efter fordi de simpelthen lukker sig inde i sig selv eller ikke tør sige at de har en sygdom til andre. Rigtig mange af dem, kan udvikle angst eller depression. Dette er rigtig skidt, fordi det betyder at der er flere problemer og at de bare får et endnu være sygdomsforløb. Fordi de så har svært ved at administrere deres tid og har så mange problemer, at de kan have meget svært ved at komme ud på arbejdsmarkedet.


Måske ville der også være nogle der ikke vil prøve at få et job igen, da de simpelthen ikke har kræfter eller energi til det. Dette opstår bare helt af sig selv, man kan ikke gøre noget ved det, fordi man ofte så vil give op, når man føler at det alt sammen er spild af tid. Medmindre man f.eks. har boet sammen med en der er syg, da man var barn. Så vil man sandsynligvis se anderledes på det.


Det betyder så meget for hverdagen at have nogle gode dage/perioder men med dem kommer også nogle mindre gode dage/perioder. Længden af de gode perioder kan komme an på hvor langt du er mentalt, efter at have være igennem et sygdomsforløb.


Man kan ikke kurerer sygdomme som Sclerose, IIH (Idiopathic intracranial hypertension), ADEM (Akut dissemineret encephalomyelit) og nogle mentale lidelser da de kan være kroniske sygdomme.
Så hvis du først får diagnosen, så har du det for livet, for eksempel så er ADEM (Akut dissemineret encephalomyelit) en kronisk sygdom. Nogle få personer får mén/varige skader på hjernen, mens de fleste ikke får nogle problemer efter at have fået medecin. Hvor ved IIH (Idiopathic intracranial hypertension) og Sclerose, der ville du have det for evigt, og ikke have noget andet valg end at leve med det. IIH giver extrem hovedpine og Sclerose gør at din balance ikke er god.

Copyright © Alexander Holm Hansen 9.A Stubbekøbing skole 2020